3 Mayıs 2016 Salı

HIZLA GEÇEN ZAMAN İNAT

Güzelliklerle dolu gününüz günleriniz olsun inşallah.

Zaman o kadar hızlı geçiyor ki, İş ev koşuşturması derken kendime zaman ayırmakta gerçekten zorlanıyorum.

Hafta sonları dip köşe temizlik yapıyorum oh bitti az rahatladım derken arkama bir bakıyorum her şey eskisi gibi darmadağınık :) Sanki hiç temizlik yapılmamış ve hiçbir taraf toplanmamış gibi.

Ya ben gerçekten yetişemiyorum hayata ya da bu işte bir anormallik var :)

Sosyal yaşantı bakımından biraz daha aktif bayanlara hayranım hem çalışıp hem ev işi yapıp üstelik gezmeye vakit de ayıran birini görünce Maaşallah diyorum.

El becerisi yüksek bayanlara hayranlığımdan :)

İnternetteki videolar ve görselleri izleyip lavanta kesesi yaptım az daha uğraşırsam yaptıklarım bir şeye benzeyecek sanırım :)

Lavanta kesesinden  çok ellerim ön planda nasıl çektiysem artık :) 


Hayatın rutinliği dışına çıkıp kendinize zaman ayırabiliyormusunuz ? Neler yapıyorsunuz.

 Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum.




22 yorum:

  1. Evdeki işlerin üzerinden atlıyorum :) Dün misafirim gelecekti çok dolandım. Sabah oğlum ve eşimi yolcu ettikten sonra kitabımı alıp koltuğa kıvrıldım. Bugün iş yapmayı düşünmüyorum :) Oysa evelsi gün bitirdiğim ütünün ardından bir makina daha çamaşır yıkandı bile ama beklesinler azıcık, keyfim gelirse bakarım :)

    Keseler çok güzel olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapmışsın hele de kitap sürükleyici ve ilği çekiciyse değmesinler keyfine :)

      Çamaşır makinası ile olan imtihan ayrı bir sıkıntı :)bende de ütülenecek bir sürü kıyafet birikti :)

      Gerçi şükretmek lazım kocaman leğeni banyonun ortasına getirir ellerimizde yıkardık.Çitile çitile bitmezdi :)hey gidi günler :)

      Sil
  2. Hem çalışıp hem ev işlerine koşturmak gerçekten çok yorucu, çok haklısın. Ama her şeyi hallettiğinizde keyif veren bir duygu da olmuyor değil. Aslında acaba temizlik konusunda marie kondo'nun bir kitabını tavsiye etsem size, neden onca çabaya ragmen evler hâla dağınık çok iyi anlatıyor ve çözüm önerileri sunuyor❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marie kondo dan bahsedince internette biraz araştırma yaptım.
      Sevmediğiniz her şeyi atın diyor ya aslında görünen luzumsuz hiç bir şeyim yok hatta çocuklara ve kendime bile ihtiyacımız olmayan kıyafet almıyorum.
      yinede şu evi ben bir kolaçan edeyim :)

      Sil
  3. ah ben akşamları iş sonrası yorgun argın çeyiz hazırlıkları yapıyorumm :/ nasıl zor anlatamam gözlerim çöktü resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin işin gerçekten çok çok zor Allah yardımcın olsun

      Ütüsüydü dikişiydi bohçasıydı :)

      Rabbim işini kolaylaştırsın ağız tadıyla güzel günlerde kullanmayı nasip etsin :)

      Sil
  4. 25 yıllık evli ,çalışan, 3 çocuk annesi ve kızını evlendirmiş bir kayınvalide olarak şunu söylemek isterim ki fazla detay ve ayrıntı insanın ruhunu yıpratıyor...işleri tastamam yapacağım diye uğraşma,bırak birazda beklesinler,kendine zaman ayır...hergün silip süpürmek yerine haftada bir kere yap...gezmeye git sonra gelip işini yap,kimse madalya takmayacak...ben yeni evliyken gündüz çalıştığımdan geceleri cam silerdim,şimdi çok pişmanım ama maalesef işler bitmez ve evdekilerin beklentileri de senin onları nasıl alıştırdığına bağlı olarak sürer gider...şimdide hala çalışıyorum ve geç yatarak uykumdan fedakarlık ederek yapmaya çalışıyorum işlerimi ama biraz daha esnek davranıyorum...derli toplu olsun diye sürekli toparlıyorum bu işlerde düzen önemli çünkü,ipin ucunu da kaçırmamak lazım...çocuklar küçükken başka sıkıntı,büyüyünce başka....kısacası aslında kadın olmak zor iş arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşallah nice 25 senelere :) evet gerçekten haklısın eğer işin çok detayına dalarsan hem kendin hemde etraf yıpranıyor.
      çocuklarda küçük olduğu için pek de faydaları olmuyor :) gerçi oyuncaklarını toplasalar yeter fazlasını istemiyorum :)
      genç yaştan beri uykusuzluğa dayanamıyorum erken yatarım senin dediğin gibi esnek davranmak en iyisi sanırım :)
      hafta sonları sabahın köründe kimse uyanmadan cam silmişliğim var :)
      evet gerçekten kadın olmak zor :)

      Sil
  5. Ellerine sağlık Lavanta keseleri çok şık olmuş. Ev İşlerini de fazla kafaya takma Sinir sistemin bozulur kendine iyi bak sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim :) az daha uğraşırsam daha da iyi olacak sanırım :)
      evet sanırım en iyisi kafaya takmamak :)

      Sil
  6. Merhaba ve iyi günler Esmanur.Kırk beş senedir ev kadınlığı yaptım ve şimdi mutfak olarak sınırladım mesuliyetimi.Tabii ki kendi odamdır, düzenimdir her işimi kendim yaparım.Yazı yazmaya ancak öğlene doğru belki vakit bulurum.Her zaman da aynı modu yakalamak zor.

    O her işini yapıyor ve gezebiliyor da diye düşündüğün hanımlar, ya gerçekten çok hızlı iş yapıyorlardır, ya da eksik olanları sen bilemezsin yavrum.Yani illa ki birinden birini harcamadan bunların hepsine bu zamanın hızı yetmez.Lavanta keselerin harika.Ellerine sağlık.Paylaşımlarda görüşmek üzere.Sevgiler yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşallah Allah ilminizi gücünüzü artırsın 45 senedir ev hanımlığı aslında bazen çalışmayıp evde mi otursam diyorum ama çalışmaya o kadar alışmışım ki evde oturamam diyorum. 1999 Yılından beri aktif çalışmışlığım var daha öncesini saymıyorum bile :)
      evet dışardan hayranlıkla baktığım hanımların ev yaşantısını tahmin etmem oldukça zor
      lavanta kesesini beğenmenize çok sevindim
      sevgiler

      Sil
  7. Lavanta keseleri çok güzel olmuş. Renkleri de süper :)) Hayatın monotonluğu ile boğuşuyorum. :/ İş, ev, dersler derken bir sinemaya bile gidemeyecek kadar üşengeç hale geldim. Hem de zamanım ok gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemice oldu ama beğendiğine sevindim :)
      Allah kolaylık versin sanırım artık üşengeçliği bırakıp enerjimizi yeniden tazelememizin zamanı geldi:) tazelenelim inşallah :)
      sevgilerimle

      Sil
  8. Çok güzel olmuş ellerine sağlık <3
    epeydir rutin bir hayat nedir unuttum o kadar yoğunum ki bazen şaşkına dönüp çok şeyi unutabiliyorum :)) 2 ev, 2 erkek çocuk, eş ve dekore edilmesi gereken yeni ev :))
    Bazen yetemediğim yerler oluyor tabi ama Şükürler olsun ki sevdiklerimin yanındayım ve yanımdalar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende oldukça yoğunmuşsun :) Allah kolaylık versin :) tabi işin en güzel tarafı sevdiklerimiz yanımızda binlerce şükür.

      Sil
  9. İnsanın koşturmaları ne kadar çoksa o kadar zamansızlık yaşıyor yani gündüzün 12 saati yetmediği gibi geceden bile çalınabiliniyor :)halbuki gece saatleri dinlenme vaktidir ama hiç birimiz buna dikkat etmiyoruz aslında yaşlılığımıza sağlık bırakmak gerekir yani İş güç ölene dek devam eder yeterki elden ayaktan düşmeyelim.
    Keseler çok şirin olmuş ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen çok yaşa emi şimdi kendimize bakmazsak ne zaman bakacağız iş güç koşuşturma derken yaşlanınca enerji bitecek Allah korusun.
      evet Rabbim elden ayaktan düşürmesin kimseyi kimseye muhtaç etmesin
      Keseleri beğendiğine sevindim :)

      Sil
  10. Çok şık olmuşlar eline sağlık canım. Ben rutinin dışında kitap okuyorum, fotoğraf çekiyorum, keman öğreniyorum (Bu sıralar acık sekteye uğradı gerçi), Farsça öğreniyorum, bir de buna Hintçe ekledim. (Çıldırdım zaar) ♥

    YanıtlaSil
  11. blog, kitap film müzik dizi ve yürüyüş :)

    YanıtlaSil
  12. Keseleriniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık bloğuma beklerim sizi sevgiler:)

    YanıtlaSil